Hvem er Linn?

Jeg er ikke litteraturkritiker - jeg har aldri studert litteraturvitenskap, men jeg elsker bøker og skriver denne bloggen for andre bokelskere, mannen i gata, venner og fremmede som leter etter et tips til neste bok de bør lese. Jeg leser mest ny engelsk litteratur - og følger nominasjonslistene til flere av de store litteraturprisene. På denne måten håper jeg på å kunne gi dere tips om nye og virkelig gode bøker, tidlig.

Jeg skriver denne bloggen som privatperson, basert på smak og eget forgodtbefinnende. Siden jeg jobber med statistikk tar jeg meg derfor friheten til å påpeke at n=1 ikke er tilstrekkelig grunnlag for generalisering av mine meninger til andre grupper. Hold derfor unge kvinner, høyrevelgere, blondiner, fugleelskere, nybakte mødre og NHO-ansatte utenfor, dersom du syntes jeg mener feil. Det betyr ikke at jeg ikke vil høre fra deg om du er uenig med meg, det vil jeg kjempegjerne, for det er i diskusjon med dere jeg lærer.

Klok av (andres) skade nevner jeg at all tekst på bloggen tilhører meg. Om den skal gjengis noe sted, skal det skje med min tillatelse. 

Jeg har en A til F skala når jeg vurderer bøker, men jeg må innrømme at den ikke henger helt på greip innimellom. At både War and Peace og Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet... får C er et godt eksempel på det. Det er jo enorme kvalitetsforskjeller på de to bøkene.

Så skalaen min er:
A. Mind. Blown.
B. Virkelig veldig bra bok.
C. Bra bok
D. Ikke særlig bra bok
E. Bedre å lese shampooflaskeetiketter
F. Papiravfall

Jeg en nysgjerrig og utålmodig leser som aldri kan bli fort nok ferdig med en bok.
On to the next one!

9 kommentarer:

 1. Jeg synes du skriver bra om den mye omtalte boken Fifty Shades Of Grey.
  Jeg vurderer å lese de 3 bøkene som har kommet ut, så jeg har en forståelse av hvorfor kvinner liker denne formen for husmorporno mye bedre enn oss menn.
  Du bør jo få en stor anerkjennelse fordet du gjør, å komme med dine vurderinger om denne bokserien og andre bøker. Virkelig bra, Linn. Stor klem fra Øystein, bosatt i Bodø.

  SvarSlett
 2. Veldig kjekk bokblogg som jeg kommer til å følge! Lykke til med lesegleden:)
  Mvh. Tinkelvinkel.

  SvarSlett
 3. Takk for presentasjonen! Jeg fant bloggen gjennom bokblogger.no og facebook, og Brille Folk flest sover ikke nakne. Og jeg er folk flest, med flanellpysj :) Selv sitter jeg på bokloftet.blogspot.com, som ikke er noe loft i det hele tatt. Og jeg tror det er relativt høyt under taket.

  SvarSlett
 4. Liker bokomtalene dine. Du har en sjelden evne til å skrive variert og humoristisk med dybde, hvis dette ga noen mening? Synes du også har en fin og original ´mal´ på omtalene dine. Veldig bra! Fortsett med dette, du er en av de bedre bokbloggerne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, tusen takk for en kommentar jeg kommer til å leve lenge på. Har du noen boktips?

   Slett
 5. Hei! Jeg skulle gjerne sendt deg en e-post for å høre om du er interessert i å anmelde en bok jeg kommer ut med i høst («Hva er økonomi? Fakta og funderinger» Orkana forlag 2015), men jeg finner ikke kontaktinformasjon her på siden. Kan legge ut kontaktinformasjon, eller sende meg en melding? Vennlig hilsen Gunhild J. Ecklund ( g_ecklund (a) hotmail.com )

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunnhild, jeg sender deg en mail :)

   Slett
 6. Hei! Jeg har nylig utgitt de to første bøkene i en roman-serie. Jeg vil gjerne sende deg første bok i pocket. Bøkene i Solvik-serien er avsluttende, det er ikke historiske romaner. Alt godt fra Mette Barfelt. forfatter@barfelt.no

  SvarSlett
 7. Hei Linn

  Jeg heter Ulrik Heger og er nettopp ferdig med min nye bok, Jakten på Tao som kanksje du kan være interessert i å anmelde. Jeg har klippet inn deler av introduksjonen som vil gi deg et innblikk i hva boken handler om.

  Introduksjon


  For mer enn to tusen fem hundre år siden skrev den lærde, kinesiske arkivaren Lao Tzu boken Tao Te Ching. Som følge av den spente, politiske situasjonen og alle intrigene under Zhou dynastiet, ønsket Lao Tzu å trekke seg tilbake fra sin stilling og søke fred i fjellene. Før han fikk forlate hovedstaden krevde vokteren ved byporten at Lao Tzu måtte skrive ned all sin kunnskap for ettertiden. Resultatet ble Tao Te Ching, en bok om “veien” eller om måten universet fungerer på.

  Tao Te Ching er i dag den mest solgte boken etter bibelen, og den har blitt omtalt som en hvit dverg, en stjerne så kompakt og varm at den er hvitglødende. På samme måte som en hvit dverg er tettpakket og utstråler varme og hvitt lys, er Tao Te Ching fylt med så mye kunnskap og visdom i en liten tekst, at den stråler og lyser opp sinnet til den som leser den.

  Det primære budskapet i Tao Te Ching er å følge naturens prinsipper i måten vi lever livene våre på. Det vil si at vi anerkjenner og handler ut i fra at vi er natur og at naturen er en sammenhengende helhet i kontinuerlig endring.
  Siden naturen hverken er god eller ond, men simpelthen bare ER, er ikke taoisme moralistisk. Den ramser ikke opp en rekke forskjellige påbud om at vi må gjøre slik eller sånn. Dersom vi velger å ikke følge naturen, finnes det ingen andre konsekvenser enn at vi velger en vanskeligere vei gjennom livet.
  Taoisme er derfor ingen dogmatisk og rigid filosofi, den er åpen og mottakelig. Dermed passer taoismens budskap inn i enhver situasjon, og kan derfor med rette kalles en livsfilosofi.

  Jakten på Tao er en bok som bygger på de samme prinsippene som løftes frem i Tao Te Ching, prinsippene om endring, balanse og helhet. I motsetning til Tao Te Ching, som er skrevet på en poetisk og paradoksal måte for å appellere til den intuitive delen av sinnet, henvender Jakten på Tao seg til den analytiske delen av sinnet. Hensikten med denne boken er derfor ikke å fortolke de ulike versene i Tao Te Ching, slik de fleste bøker om taoismen gjør. Det er i stedet et forsøk på å peke ut en ny vei til den samme type erkjennelse og forståelse, gjennom å benytte naturvitenskapelige forståelsesrammer og filosofiske betraktninger. Hensikten med boken er å formidle det samme budskapet om helhet, del og balanse. Slik jeg ser det er dette helt i tråd med et av de mest grunnleggende prinsippene i taoisme, nemlig at alt er i endring. Læren om tao bør derfor følge det samme prinsippet, ved å tilpasses den samtiden den skal formidles i.
  Hvis dette virker interessant kan jeg sende deg et gratis eksemplar.  Ulrik Heger – BoldBooks indieforfatterportalen


  mvh

  Ulrik Heger

  SvarSlett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS