Hvem er Linn?

Jeg er ikke litteraturkritiker - jeg har aldri studert litteraturvitenskap, men jeg elsker bøker og skriver denne bloggen for andre bokelskere, mannen i gata, venner og fremmede som leter etter et tips til neste bok de bør lese. Jeg leser mest ny engelsk litteratur - og følger nominasjonslistene til flere av de store litteraturprisene. På denne måten håper jeg på å kunne gi dere tips om nye og virkelig gode bøker, tidlig.

Jeg skriver som privatperson, basert på smak og eget forgodtbefinnende. Til daglig jobber jeg som politisk rådgiver for Høyre på Stortinget. Siden jeg jobber med statistikk tar jeg meg derfor friheten til å påpeke at n=1 ikke er tilstrekkelig grunnlag for generalisering av mine meninger til andre grupper. Hold derfor unge kvinner,  blondiner, fugleelskere, mødre og Høyre-ansatte utenfor, dersom du syntes jeg mener feil. Det betyr ikke at jeg ikke vil høre fra deg om du er uenig med meg, det vil jeg kjempegjerne, for det er i diskusjon med dere jeg lærer.

Klok av (andres) skade nevner jeg at all tekst på bloggen tilhører meg. Om den skal gjengis noe sted, skal det skje med min tillatelse. 

Jeg har en A til F skala når jeg vurderer bøker, men jeg må innrømme at den ikke henger helt på greip innimellom. At både War and Peace og Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet... får C er et godt eksempel på det. Det er jo enorme kvalitetsforskjeller på de to bøkene.

Så skalaen min er:
A. Mind. Blown.
B. Virkelig veldig bra bok.
C. Bra bok
D. Ikke særlig bra bok
E. Bedre å lese shampooflaskeetiketter
F. Papiravfall

Jeg er en nysgjerrig leser, som gjerne vil ha tips til bøker å lese!

10 kommentarer:

 1. Jeg synes du skriver bra om den mye omtalte boken Fifty Shades Of Grey.
  Jeg vurderer å lese de 3 bøkene som har kommet ut, så jeg har en forståelse av hvorfor kvinner liker denne formen for husmorporno mye bedre enn oss menn.
  Du bør jo få en stor anerkjennelse fordet du gjør, å komme med dine vurderinger om denne bokserien og andre bøker. Virkelig bra, Linn. Stor klem fra Øystein, bosatt i Bodø.

  SvarSlett
 2. Veldig kjekk bokblogg som jeg kommer til å følge! Lykke til med lesegleden:)
  Mvh. Tinkelvinkel.

  SvarSlett
 3. Takk for presentasjonen! Jeg fant bloggen gjennom bokblogger.no og facebook, og Brille Folk flest sover ikke nakne. Og jeg er folk flest, med flanellpysj :) Selv sitter jeg på bokloftet.blogspot.com, som ikke er noe loft i det hele tatt. Og jeg tror det er relativt høyt under taket.

  SvarSlett
 4. Liker bokomtalene dine. Du har en sjelden evne til å skrive variert og humoristisk med dybde, hvis dette ga noen mening? Synes du også har en fin og original ´mal´ på omtalene dine. Veldig bra! Fortsett med dette, du er en av de bedre bokbloggerne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, tusen takk for en kommentar jeg kommer til å leve lenge på. Har du noen boktips?

   Slett
 5. Hei! Jeg skulle gjerne sendt deg en e-post for å høre om du er interessert i å anmelde en bok jeg kommer ut med i høst («Hva er økonomi? Fakta og funderinger» Orkana forlag 2015), men jeg finner ikke kontaktinformasjon her på siden. Kan legge ut kontaktinformasjon, eller sende meg en melding? Vennlig hilsen Gunhild J. Ecklund ( g_ecklund (a) hotmail.com )

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg har nylig utgitt de to første bøkene i en roman-serie. Jeg vil gjerne sende deg første bok i pocket. Bøkene i Solvik-serien er avsluttende, det er ikke historiske romaner. Alt godt fra Mette Barfelt. forfatter@barfelt.no

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 8. Hei dere som lurer på om jeg vil lese bøkene deres: først og fremst, gratulerer med å ha fått en bok på markedet. Det er jo helt fantastisk! Jeg får tilbud om lesereksemplarer fra forlagene også, men benytter meg sjelden av det. Det beste jeg vet er å lese ny engelsk litteratur, som trolig senere oversettes. Nå, etter jeg fikk småbarn har lesetimene blitt vesentlig redusert og jeg synes det er viktigere enn noen gang å holde lesingen lystbetont. Så det var det lange svaret. Det korte er; gratulerer, men nei takk.

  SvarSlett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS