mandag 25. mars 2019

Lynomtaler: The song of Achilles og The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle

Lite bokblogging, men heldigvis noen bøker lest og lyttet til likevel! Her kommer lynomtaler av to av de siste bøkene jeg har lest.

The Song of Achilles av Madeline Miller (2011) - 352 sider

Kort tid (vi snakker minutter) etter jeg var ferdig med Madeline Millers fortryllende Circe (2018), begynte jeg på The Song of Achilles (2011). Begge er nytolkninger med utgangspunkt i gresk mytologi. Akkurat som Circe har hovedkarakteren i The Song of Achilles, unge prins Patroclus blitt sendt i eksil etter å ha begått en forbrytelse. I motsetning til Cice slipper han å tilbringe dagene på en ensom øy. Kong Peleus åpnet sitt slott og sin arme for utstøtte unggutter. Et usannsynlig vennskap formes mellom Patroclus og kongens sønn, Achilles. Vennskapet mellom de to utvikler seg til hemmelig kjærlighet. Idyllen brytes når nyhetene om at rikets vakreste kvinne, Helena fra Sparta har blitt kidnappet og menn kalles til Troja for å krige. The Song of Achilles er en god bok, men den engasjerte meg aldri på samme måte som Circe gjorde. Så derfor; jeg anbefaler at du leser Circe først om du ikke allerede har lest den.

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle av Stuart Turton (2018) - 438 sider
Jeg har også lest the seven deaths of Evelyn Hardcastle av Stuart Turton (2018). Denne fungerte også godt på Audible, for de som foretrekker lydbøker.  Forfatteren vant debutantprisen til Costa for med denne i 2018, og boken beskrives som en kombinasjon av Agatha Christie og Black Mirror på Book Depository. Slik en faceslap når man tror man har en original tanke, for så å lese den gjengitt omtrent ordrett et annet sted – for jeg husker jeg også tenkte dette da jeg leste den. Konklusjonen min er imidlertid at jeg syntes boken åpnet sterkt, men at forfatteren gikk seg bort mot slutten. White bear– som er en episode av Black Mirror (Netflix) tar opp mange av de samme etiske problemstillingene, men på en måte jeg synes er mer presis og mer interessant.

Gudbedre, for noen bokomtaler: "Jeg har lest Song of Achilles og The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle, men anbefaler deg å lese Circe og se en episode Black Mirror (episode 2 sesong 2 White Bear for å være spesifik)."

3 kommentarer:

 1. Jeg har lest Achilles, og jeg har lest, ehm, The Seven Husbands of Evelyn Hugo. Ingen sammenlikning regner jeg med, men svært merkelig tittelsammenfall. Helt enig med deg angående Circe og Achilles, sistenevnte var kjedelig i forhold til Circe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Svært merkelig tittelsammenfall indeed! Ble nesten litt nysgjerrig nå på om det er mer enn tittelsammenfall, om det kan være noen referanser i boken jeg leste til den du har lest. Eller om begge er knyttet til en tredje bok. Gudbedre, dette er påskekrim.

   Slett
 2. Vi har et presserende behov for organgivere, nyregivere, kvinnelige egg, nyregivere Beløp: $ 500.000,00 dollar
  Female Eggs Beløp: $ 500,000.00 Dollars
  WHATSAP: +91 91082 56518
  E-post:: ( customercareunitplc@gmail.com )
  Del dette innlegget.


  We are urgently in need of Organs Donors, Kidney donors,Female Eggs,Kidney donors Amount: $500.000.00 Dollars
  Female Eggs Amount: $500,000.00 Dollars
  WHATSAP: +91 91082 56518
  Email: : customercareunitplc@gmail.com
  Please share this post.

  SvarSlett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS