fredag 31. mars 2017

S. Meyer - The Chemist (lydbok)

Juliana er på flukt fra det hemmelige offentlige byrået hun tidligere arbeidet for, etter de har bestemt seg for at hun sitter på kunnskap som kan skade deres fremtidige planer. Hun flytter jevnlig og bytter navn ofte, hun sover med gassmaske på og feller med dødelig giftgass på dørene. Hun omgir seg ikke med venner eller familie. Det ville være å be om trøbbel. Jobben har allerede forsøkt å drepe henne uten forvarsel tidligere, og det er ingen grunn til å tro de ikke kommer til å prøve på nytt. Så mottar hun en henvendelse fra en tidligere kollega som tilbyr henne muligheten for å avslutte katt og mus jakten – om hun bare aksepterer et siste oppdrag. Er det en felle? 
 
Bildet er lånt fra Happy Books

Forfatter: Stephanie Meyer
Tittel: The Chemist (2016)
Sidetall: 512 sider – jeg hørte den som lydbok på Audible (17 timer).

Førsteinntrykket er at dette er en dårlig kvinnelig Jason Bourne rip-off, men det tar seg opp!
Om du leser beskrivelsen av boka og tenker at denne boken – som en Goodreadsleser helt riktig påpeker- har blitt skrevet 1000 ganger før, skal jeg ikke si deg imot. Men den er fengende, særlig for oss som ikke leser så mye fra denne sjangeren til vanlig. De mest fornøyde leserne tror jeg vil være dedikerte Meyer-fans. De minst fornøyde er nok de som leser mye spenning og krim og som vil synes kjærlighetshistorien er et forstyrrende element.

Selv om dette i motsetning til Meyers tidligere verk ikke er YA, inkluderer hun mange av de samme ingrediensene til historien. Vi har den musete hovedkarakteren og den fantastisk tiltrekkende kjærlighetsinteressen, ulven og lammet – og det å trekkes inn i en helt "ny" virkelighet som man som ordinær borger hittil har vært forskånet for og/eller uvitende om og forfatterens evne til å fortelle på en drivende god måte. Jeg så paralleller til både The Host og Twilight. Men det er kanskje ikke så rart at Meyer følger suksessoppskriften sin. The Host er for øvrig min favoritt av disse tre bøkene jeg har lest av forfatteren.

Kort oppsummert, god underholdning og en bok jeg tror vil falle best i smak hos dem som ikke leser så mye krim og spenningsbøker til vanlig. Likte du Twilight for 10 år siden er det en bonus.

Karakter: C

3 kommentarer:

 1. Jeg lot meg rive med at både Twilightsagaen og Host, og har tenkt å lese denne også. Trenger ikke være så kritisk hele tida, selv om jeg må innrømme at det var et par ganger surmagainga snek seg inn i tidliger Meyerlesing, er (var) det bare når jeg kom opp for luft. Ønsker meg akkurat samme leseropplevelse med denne også. Fikk lyst å lese med engang. (Selv om jeg leser mye krim til vanlig).

  SvarSlett
 2. Enig med Ingalill, jeg fikk også lyst å lese denne. Lot meg i hvert fall rive med av både eneren og treeren i Twilight og var i overkant surmaget etter de to andre. The Host har jeg ikke lest enda, men fikk lyst å høre The Chemist på lyd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg er den eneste i verden som liker Breaking Dawn best.
   Blir lydbok på meg også, innbiller meg at jeg så den på storytel.

   Slett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS