mandag 26. januar 2015

Linnformasjonen uke #5/2014

Virginia Woolfs 133. fødselsdag var i går.

1) Norske bokbloggere som har lest tredje og siste bok i Divergent-serien, Allegiant, er ikke imponert. Marianne ble skikkeligskuffet og råder lesere til å slutte etter bok 2, Insurgent. Ingalill kalte Allegiant "den verste oppfølgeren i manns minne" og sier at den slo tilbake på de to første bøkene og gjorde hele serien ultrateit. Ouch! Selv kastet jeg inn håndkledet etter bok 1.


2) Indisk-amerikanske Jhumpa Lahiri vant DSC-prisenfor sør-Asiatisk litteratur og 50.000 dollar – for boken The Lowland, som var på Man Bookers shortlist i 2013. Om du ikke har lest den enda, anbefaler jeg denpå det varmeste. Samfunn og politikk blandet med familie, lojalitet og konflikt. Loves it!


3) Fifty Shades of Grey er øyeblikkelig på kino, noe som gjør at omtalen av Fifty Shades of Grey (skrevet i 2012) er det mest leste innlegget på bloggen om dagen. Det er litt som å drive Trines Matblogg (fabelaktig blogg forresten) – og at det mest leste innlegget ditt er om ostesmørbrød. Le sigh!


4) Maria Navarro Skaranger får oppmerksomhet for debutboka som er skrevet på "kebabnorsk" og hylles av Dagsavisen som en ny stemme. Nå håper jeg bare ikke det kommer en oppfølger på "vestkantnorsk" med historier om schjolevalg før schinotur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS