mandag 23. juni 2014

En bokelskers helg i vakre Cambridge

Jeg har vært i universitetsbyen Cambridge i helgen. En klassevenninne fra masterstudiet giftet seg med sin walisiske prins geolog i omgivelser som vekket assossiasjoner til Kate og Williams bryllup.Vakkert! Men la oss snakke bokbutikker og fangst.

Cambridge har flere virkelig gode bokbutikker. (De har ingen virkelig gode nattklubber. Men hei. At folk er hjemme og leser om kvelden, det kan jeg leve med). Vi var innom tre av disse.

Cambridge University Press – som ligger i Trinity Street har over 25.000 Cambridge University Press titler. Jeg kunne lett ha tilbragt en dag i mellom reolene med litteratur, filosofi og politikk. Jeg kjøpte med et vakkert bokmerke i skinn herfra. Ingen flere kvitteringer og togbilletter som bokmerker fra nå av.


Det var magisk å gå i samme gater og besøke skolene der legendene Charles Darwin, Isac Newton og Stephen Hawking studerte og forsket, der økonomene Milton Friedman, John Maynard Keynes og Joseph Stiglitz formet sine teorier. Listen over kjente navn som har vært innom byens tunge utdanningsinstitusjoner er lang og inneholder kongelige, presidenter og statsministere, sovietspioner, samt kjente politikere, åndelige ledere, forfattere, skuespillere, musikere, fysikere, ingeniører og matematikere, økonomer og historikere.
Vi var også innom Heffers, som ligger i samme gate som Cambridge University Press. I tillegg til skjønnlitteratur hadde bokbutikken en imponerende kjeller med sakprosa og faglitteratur. Jeg kjøpte med meg en signert førsteutgave av Timur Vermes satire Look who's back (Er is wieder da) til rett under 150 kroner. God stemning. I underetagen var det også bruktboksalg, der man kunne få flotte bøker til 20 og 40 kroner stykke. Min kjære kjøpte Hayek's manifest The Road to Serfdom og The Intelligent Womans guide to Socialism and Capitalism av Bernard Shaw. Jeg tror den siste er myntet på meg.

Den siste bokbutikken vi var innom var Waterstones, som ligger i Sidney Street et steinkast fra de to andre. Denne bokbutikken var virkelig flott, jeg elsket hvordan de hadde benyttet de ansattes kunnskap til å lage små bord med temaer og sitater, og bøker plukket ut av de ansatte. Jeg endte opp med å kjøpe med meg A girl is a half formed thing av Eimar McBride og Dave Goulsons A Sting in the Tale. For disse to til sammen betalte jeg under 150 kroner.

I tillegg til bøkene gledet jeg meg veldig over dyrelivet i Cambridge. På vei til og fra flyplassen så vi hele jorder fulle av kaniner som lå og hvilte seg og beitet i sola. I parkene i byen lekte uredde ekorn og andunger og ulike hønseliknende småfugler okkuperte elven som fløt gjennom byen. Den delen av dyrelivet jeg ikke satte slik pris på var alle edderkoppene. Da vi skulle ha te plukket Kenneth ut fem –FEM- edderkopper av håret mitt. Det var vel en tredjedel av den samlede mengden åttebeinte som jeg syntes jeg ble for godt kjent med på turen. Men hei. De var heldigvis veldig små.

Shoppingen for øvrig bar også frukter. Jeg fant en kjole på Reiss som jeg gleder meg til å ha på meg på jobb. Alt i alt anbefaler jeg Cambridge, det er ca 1 time med tog fra London – så om du har en langhelg i London, vurder en tur innom. Cambridge er for øvrig nok å se til å dekke en egen helg også.

Hit må vi tilbake!
 

2 kommentarer:

  1. For en fin helg du har hatt! Godt å se at det er andre som tilbringer mye av shoppetiden sin i bokhandlere :) Jeg har vært i Oxford på dagstur, men har Cambridge tilgode, det får bli neste gang.

    SvarSlett
    Svar
    1. Oxford høres herlig ut! Tipper det er mye av den samme atmosfæren.

      Slett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS