onsdag 1. januar 2014

Lesemål for 2014

Inspirert av Silje skal jeg forsøke å gjøre meg opp noen tanker om lesemålene mine for 2014. Nå har det seg slik at jeg er ganske flink til å lage planer, men ikke så flink til å følge opp – så jeg skal forsøke å være realistisk i målsettingen.

Ikke så viktig å børste håret, bøker derimot - det er viktig (www.weheartit.com)

Raise that brow
I år leste jeg 70 bøker, det syntes jeg var et fint antall – så jeg går for 70 bøker igjen. Heller enn å utvide antall bøker vil jeg utfordre meg selv på lengde og kompleksitet i bøkene jeg velger. Jeg skal for eksempel lese ferdig Krig og Fred (ingen nåde!) og lese Infinite Jest på nytt (leste den for fire år siden og følte meg overveldet, men imponert). Finner jeg virkelig formen kan det hende jeg prøver meg på Ulysses, som jeg har hatt liggende på Kindelen i et år. Jeg så Silje tok opp kampen, og følte meg et øyeblikk inspirert.

Les mer av norske forfattere, Amazonslave
Et annet helt klart lesemål må være å lese mer norsk. I 2013 var 14 av 70 bøker av norske forfattere, og det syntes jeg ikke er bra nok. Jeg leser mest på iPaden og Kindelen, så da blir det fort endel kjøp på Amazon. Anmeldelser av bøker som Fulgetribunalet og Leksikon om Lengsel har fått meg til å få øynene opp for norsk litteratur, igjen. Jeg gleder meg til å lese shortlisten til Bokbloggerprisen 2014.

Ta i mot amerikanerne
For andre år på rad var årets flotteste lesermåneder i oppløpet av Man Booker-prisen. I år leste jeg alle de shortlistede bøkene, og noen av de longlistede. Neste år vil jeg iallfall klare å lese alle de shortlistede. Det er hektisk og krevende, men virkelig bra. Jeg er spent på hvordan amerikanernes inntog vil farge Man Booker.

Så kort oppsumert er mine lesemål for 2014:

Jeg skal lese...
- 70 bøker
- Krig og Fred , Infinite Jest og Ulysses
- shortlisten til Bokbloggerprisen 2014, samt lese mer enn 14 norske bøker.
- shortlisten til Man Booker i 2014. Kanskje få til en tur til London for utdelingen.
-  minst 10 bøker jeg har stående i bokhylla. Burde ikke være så vanskelig akkurat, det står jo mye bra der.
-  en bok fra en forfatter fra hvert land jeg besøker i år. Har akkurat bestilt meg tur til Kambodsja i mars, så det kan bli interessant.

 

20 kommentarer:

 1. Spennende mål! Idag skal jeg sette meg ned og tenke over egne. 2013 var det året jeg gikk over fra kun å lese Amazon til å lese mye norsk. Det ble en stor, positiv overraskelse! Lykke til :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Da må jeg en tur inn for å se hvilke mål du har satt deg. Jeg gleder meg til å lese mer god norsk litteratur i år selv. Gleder meg veldig til lesing av de nominerte til bokbloggerprisen.

   Slett
 2. Ser ut som du får et flott leseår i 2014 også :) Vet hvor lett det er å kjøpe e-bøker (på iPad for min del), og jeg ender også mye opp med det og engelske bøker :) Ikke at det er noe galt i det, men jeg skal også prøve å lese en del norsk dette året :)

  SvarSlett
  Svar
  1. iPad her også! Bokbloggerprisen gir jo et dytt bak når det gjelder dette med å velge norske bøker. Jeg liker også tanken på at vi skal lese de sammen, så det gleder jeg meg til!

   Slett
 3. Fine mål! Jeg ble også inspirert av Siljeblomst, og sitter og vurderer om jeg skal tørre å prøve meg på Ulysses, men er litt usikker på om jeg makter. Blir uansett gøy å følge med.

  SvarSlett
 4. Kjempespennende mål! Du har virkelig lest mange flotte bøker i år, og jeg lar meg stadig inspirere av bloggtipsene dine! Ønsker deg alt godt for det nye året!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar, Anne. Gode ønsker for det nye året til deg også.

   Slett
 5. Godt nytt år, Linn!
  Inspirerende med mål, om man klarer de er en annen sak. Ser heller på slike innlegg som dette som er anledning til å tenke på hva en vil, og forhåpentligvis være litt mer bevisst i sin lesning videre gjennom året.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år! Oh yes. Neste gang jeg ser på dette innlegget er trolig i desember 2014.

   Slett
 6. Spennende mål, Linn! Og hurra for Ulysses :-) Bjørg er mest sannsynlig med også, så vil blir en liten haug Ulysseslesere i år! Vi får bli enige om et tidspunkt.
  Og takk for link.
  Og godt nytt år - eller Bonne Annèe som det heter der jeg hører hjemme ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stas! Supert at du leder oss her. Skummel bok, ja. Godt nyttår, frankofile du!

   Slett
 7. Godt nyttår, Linn!

  Eg er med på shortlisten til Booker-prisen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult! Gleder meg til å lese den med dere!

   Slett
 8. Fine mål :) Jeg tenker hele tiden at jeg skal lese stadig mer klassikere. Ulysses har jeg lyst til å lese, men jeg er usikker på om jeg vil klare å komme meg igjennom til tross for samlesing. Godt nyttår :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bli med da! Vi er alle litt usikker på Ulysses. Godt nytt år!

   Slett
 9. Det var veldig bra mål - ikke for mange heller - rett og slett mulig å nå. Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre du tror jeg kan klare det, Lise! Godt nytt år til deg også.

   Slett
 10. Det er mange interessante ideer i denne boka, men mine venner liker ikke å lese. Derfor har jeg bestemt å dele mine tanker på norske casino eu. Det finnes virkelig masse interessante mennesker der.

  SvarSlett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS