torsdag 5. desember 2013

Det beste de har lest i år

Året er snart omme og i den anledning har jeg bestemt meg for å spørre mine venner på Facebook hva det beste de leste i år var. Dette er første bolk av flere.

Utover at det er en hendig manøver for å vri fokus bort fra mitt eget begivenhetsfrie liv, er det fint å få noen andres perspektiver. Kanskje får du noen ideer til julegaver?

 Hva er det beste du har lest i år?

Erlend (nyutdannet masterstudent med forkjærlighet for bankebrett)


Jeg har skrevet masteren i år, så jeg har lest mest fag. Det beste jeg leste var Post Office av Charles Bukowski. Leste den for andre gang i år. De som ikke har lest den fortjener et slag på bcg'en. Utrolige skildringer som totalt overskygger the american dream, der håpet alltid lyser men aldri innfrir. Jeg har strengt tatt også lest On the Road av Jack Kerouac, som er mye det samme. Faen så fin bok. Jeg elsker fusjonen håp og dysterhet.Ellers antar jeg at du trenger en nyutdannet HR-mann til organisasjonen du jobber for. Ikke vær blyg, bare etterspør min kompetanse og hiv en stilling etter meg. Når jeg rekrutterer andre for NHO kan jeg presentere bankebrettet og se hva de finner ut av. "Hva tror du om dette, din hipster" skal jeg si. Og slik ville klint skilles fra hvete.

Selda (programleder i NRK, fysiker og landets nest deiligste dame)


Jeg likte den første boka i Game of Thrones – serien godt, men så har jeg bare lest tre bøker i år tror jeg. Det jeg likte med den var hvordan hver karakter hadde sine egne kapitler, og hvordan det gjør at man ser de andre karakterene gjennom øynene til den respektive kapittelkarakteren. I tillegg digger jeg store gjennomtenkte univers som jeg kan drømme meg bort i. Jeg leser på engelsk og lærer mange nye engelske ord. Craven, for eksempel betyr at man er pyse, det visste ikke jeg. Dette blir ikke veldig reflektert, men fakkit.

Mona (UD-aspirant, Hellas-spesialist og min "partner in crime")


The Book Thief av Markus Zusak var min favoritt. Jeg likte måten den var skrevet på. Bildespråket, beskrivelsene av hva som skjer og hvordan personlighetene utvikler seg gjennom boka. Jeg likte også hvordan historien ble fortalt av døden og hvordan døden hopper frem og tilbake i historien og noen ganger forgriper ting. Det fungerte overraskende godt. Det er så deilig å komme over en bok innimellom som man ikke klarer å legge fra seg, ikke fordi det er så spennende, men fordi man vil vite hva som skjer med en skjebne i boka.

 

1 kommentar:

  1. Morsom vinkling! Boktyven er gruuuusom, men veldig bra.

    SvarSlett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS