søndag 24. november 2013

NM i poesi slam på CafeTeateret

Denne helgen har vært ganske begivenhetsrik. En av de mest interessante begivenhetene var utvilsomt NM i poesi slam på fredagen. (tørrkokingen av pinnekjøttet jeg glemte å vanne ut, kom på en god andreplass)Poesi slam?

"Slam Poetry er en utrykksform som ligger i kryssnings punktet mellom Rap, Stand-up og klassisk litteratur. Det hele begynte på en jazz klubb i Chicago i 1984 med mann ved navn Mark Smith som startet en «open mic» for poeter som fikk navnet. Stil arten fikk navnet, Slam Poetry, og ideen var at poeten skal framføre teksten sin som en «performance», med mer energi, gi teksten den dybden og nyansene den trengte for å nå sitt fulle potensiale som et scenisk utrykk. Dette var en direkte kommentar til de etablerte poeter som i god tradisjon leste opp sine dikt uten innlevelse og følelse. Smith mente at Slam Poetry var måten å ta poesien tilbake fra eliten, der bare de lærde kunne ha noe å si. Slam Poetry er for folket"  Nordic Black Theatre.

Det er foreningen!les som står bak arrangementet.

CafeTeateret på Grønnland var fullsatt allerede en halv time før start. Det var tydelig at publikum var klare til å la seg engasjere. Det er nemlig noe av det fineste med konkurransen, det er vi i salen som stemmer. Publikumsjuryer ga score fra 1-10, der høyeste og laveste score ble trukket fra. I salen så jeg forresten også søte Nora, som blogger om bøker og litteratur på Kasiopeiia.

I tre runder ga deltakerne som hadde gått videre fra de lokale rundene publikum det de hadde. Det var jubling, samtykkende ytringer, applaus og tidvis buuing (når publikum syntes publikumsjuryen ga for lav score).

Vinneren ble Taro Cooper, som jo også eide scenen da han var i Drammen under delfinalen. I innlegget mitt fra Drammen har jeg inkludert film av Taro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS