fredag 18. oktober 2013

NM i poesislam 2013 (delfinale i Drammen)

I går kveld var jeg på delfinalien i NM i poesislam på Drammen Bibliotek. Det var G60 og Popkult som var arrangør. Poesislam, sier du kanskje nå. Hva i alledager er det?
 

Poesislam befinner seg i krysningspunktet mellom poesiopplesning, hip-hop-battle, teatersport og konsert. Deltakerne bedømmes både på bakgrunn av teksten de fremfører, og måten de fremfører den. Opprinnelig er poesislam et amerikansk fenomen, som oppstod i Chicago i 1984. Nysgjerrig? Les mer her. Det er foreningen !les som arrangerer og har arrangert NM siden 2005.

Som publikum var vi delt opp i grupper fordelt på bord. Hvert bord skulle gi poeng til deltakeren på scenen fra en skala 1-10. Den høyeste og laveste summen ble strøket, resten ble regnet sammen til deltakerens score. Det var tre runder.

Vakre Drammen bibliotek

Bibliotekar-Kathrine var en av arrangørene og også en streng meddommer

God stemning!
Det var fem deltagere, og jeg syntes alle bød på seg selv og var gode. Best var likevel Taro Cooper, noe resten må ha vært enig med meg i - for han vant og går videre til finalen. Han vant også NM i 2010. Syntes du det høres spennende ut, kan du jo sjekke ut selve finalen som blir på CafeTheateret på Grønland 22 november 19.00.

Jeg filmet Taro Cooper. Dette er den første av totalt tre vers han gjorde, men helt klart min favoritt av de tre. Jeg er blond og filmet vertikalt, så beklager det. Lesson learned - jeg har brukt to evigheter på å snu filmen for dere, så dere slipper å se den liggende. Han bruker litt tid på å komme i gang, så lyden kommer ikke får 00.26 og han begynner lavt, og hever stemmen etterhvert, så det er ingen grunn til å fikle veldig med lyden på PCen din.


 

2 kommentarer:

  1. Åh, dette så morsomt ut! Når og hvor er finalen?

    SvarSlett
    Svar
    1. CafeTheateret på Grønland 22 november 19.00.

      Slett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS