onsdag 10. april 2013

J.Egan - Black Box (Twitterature)

Det er formatet til Black Box heller enn handlingen som fanget nysgjerrigheten min innledningsvis. Black Box er en søt liten sak, en såkalt "novelette" på rundt 50 sider. Historien er fortalt via Twitter på 10 dager, der hvert lille bidrag på maks 140 tegn forklarer hva hovedpersonen lærte av det som akkurat hendte, heller enn hva som hendte i detalj. Disse små ekstraktene kan få deg til å føle at du leser en håndbok i spionasje ispedd små observasjoner. Fortelleren er en av flere kvinnelige spioner- "a beauty" (tenk James Bonds kvinner), hvis mål er å samle sensitiv informasjon fra et spesifikt mannlig mål. Det er også et element av science fiction, som fikk meg til å tenke på "The different girl".Forfatter: Jennifer Egan

Tittel: Black Box (2012)

I et nøtteskall: En instruksjonsmanual i spionasje for unge attraktive kvinner

Favorittutdrag:
Even a powerful man will be briefly self-conscious when he first disrobes to his bathing suit.

 It is technically impossible for a man to look better in a Speedo than in swim trunks.
Tanker i ettertid:
Denne lille boken var en fornøyelse å lese, humor, spenning og et originalt format fikk det hele til å føles veldig nytt. Selve plottet er jeg midlertid litt skuffet over, det er svært enkelt og slutten er lite tilfredsstillende. Man sitter igjen og tenker "var det alt?" Jeg forstår likevel at formatet Twitter legger ganske klare begrensninger på innholdet og omfanget av plottet. Hver 140-tegns setning skal være en punch-line som gjør forfatterens "followers" villig til å vente på en fortsettelse. Det bør ikke bli for komplekst. Jeg syntes Black Box var en artig og unik leseropplevelse.

Anbefales: De som bruker og er kjent med Twitter, bokvenner og de som liker spenning. Den er lettest å lese som e-bok fra Amazon, men om du vil kan du lese den helt gratis tweet for tweet her. Da er alle tilbakemeldinger og forstyrrende elementer fra forfatterens twitterside fjernet.

Karakter: C

Tags: #Twitterature, #annerledes, #spenning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS