fredag 22. februar 2013

Baards Petiter - Mannen som bare forsvant


Mange arbeidsplasser har vinlotteri på fredag, noen har vafler. Vi har i tillegg Baards petiter. Hver fredag får vi en liten tekst, ord for uka om du vil. Det er litt som et kåseri, men betydelig kortere i formatet. De er stort sett helt geniale, og ofte sanne. Denne uka skriver han om en bekjent som valgte å bli borte - her er en smakebit;

Mannen som bare forsvant av Baard Fiksdal

Regningene hoper seg opp. Kona kjefter hele tiden. Livet er surt og kaldt. Og det blir bare surere og surere. Det var da Arne fikk ideen om å bare forsvinne til et varmere sted.

Har du noen gang tenkt på hva du ville gjøre hvis du skulle levd livet om igjen? Hvis du fikk en helt ny start og kunne leve ut dine drømmer. Arne betror seg til sin beste kompis. Han trenger en medsammensvoren som kan holde tett. Helt tett. En med pokeransikt, når politiet banker på døren. En som aldri vil sladre.

Hverdagen i den lille bygda går sin skjeve gang. Kona og ungene merker ikke at far legger sine planer. Plutselig en morgen er han bare borte. Bilen står i oppkjørselen. Ingen bagasje er pakket. Intet avskjedsbrev. Ingen ting.

Politiets teori er selvmord. Mannen blir etterlyst i avisene. Det blir lett i nærområdet. Familien gjennomgår et helvete. Det går et år. Det går to. Det går tre. Langsomt glir sorg og uro over i en slags nummenhet. Far er borte. Vi må klare oss som best vi kan.

 På den andre siden av jorden har far startet et nytt liv. Han har åpnet en forretning i Thailand, giftet seg med en ny kvinne og fått barn. Men han har glemt å fortelle at han allerede har en familie i Norge.

Hva var det som fikk planen til å sprekke? Norsk politi løste ikke gåten. Kameraten holdt tett. Ingen fant på å lete i Thailand. Så hva kunne gå galt?

Resten av historien kan du lese på Baard sin blogg.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS