onsdag 16. januar 2013

J.A Schneider - Embryo

“Maria Moran’s first inkling of trouble was the coppery taste in her mouth. It came suddenly, a rushing whoosh of something that made her gag, and when she reached to wipe her mouth, her hand came away smeared with blood.” 
Slik starter den medisinske spenningsromanen, Embryo. Jill Raney er under opplæring til å bli lege ved et anerkjent sykehus, spesielt kjent for fertilitetsklinikken og genteknologilarbeidet sitt. I løpet av kort tid dør to gravide kvinner, og et foster fødes med alvorlige genetiske feil. Jills overordnede insisterer på at det hele er en tilfeldighet, men Jill klarer ikke å gi slipp på mistankene om at noe fryktelig skjer på sykehuset. Hun får mistankene sine styrket når politiet finner liket av en gravid prostituert utenfor sykehuset. Fostervannet mangler, og politiet finner stikkmerker fra en stor sprøytespiss i foldene i navlen hennes. Når en pasient spontanaborterer og så forsvinner sporløst, intensiverer Jill jakten på spor som kan hjelpe henne å finne ut av hvorvidt det er noen på sykehuset som kommer unna med mord, og som utfordrer selve grunnlaget for det å 


Forfatter: J.A Schneider 

Tittel: Embryo (2012)

I et nøtteskall: Ville du risikert karrieren din, utfordret og beskyldt dine overordnede fordi du har en mistanke? Medisinsk thriller aka Grey's Anatomy krim.

Favorittutdrag:
"You're going to find that putting M.D. after your name doesn't make you a doctor. That takes longer. And if you can't manage a little give and take around here, you're not going to make it. Med school's just a sandbox compared to what's ahead. Got that?"  
"Do you ever think", she murmured, "that in some awful, terrible, round-about way, good can sometimes come from evil?"
Det er ikke så mye å ta fra her. Boken fokuserer i større grad på spenning i handlingen enn interessante samtaler som lar seg gjengi iform av utdrag.

Tanker i ettertid: 
Jill er en terrier av en kvinne. Hun mistenker at noe er forferdelig galt, og selv på et tidlig tidspunkt når hun advares av overordnede om at all uroen hun skaper kan koste henne jobben, viker hun ikke en tomme. Hun revurderer aldri planen. Utover dette vet vi ikke så mye om Jill, eller noen av de andre karakterene i boka. Det er her jeg ofte opplever en form for likegyldighet ovenfor handlingen når jeg leser krim. Hvis jeg ikke har noe inntrykk av karakteren, noe forhold, ja da er jeg heller ikke så interessert i hva som hender med vedkommende. Boka kan med fordel leses sammenhengende – og den er spennende. Hovedproblemet mitt med boken er at jeg føler at jeg leser manuskriptet til en episode av CSI. Det ga ikke nok, men var god, rask underholdning.

Anbefales: De som leser krim

Karakter: D

Tags: #medisinsk-thriller, #genteknologi, #goodreadsforfatter, #spenning, #meh-takk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS