torsdag 13. desember 2012

R. Hamilton - The forever girl: Sophia's journey

Enda en bok rettet mot ungdom. Ser ut som jeg er inne i en periode her.

I en liten landsby, der man som oftest finner heltinner som daglig får tålmodigheten sin utfordret av trangsinnede innbyggere – jobber Sophia som servitør. At hun praktiserer Wicca og en rekke dødsfall har henne som fellesnevner gjør ikke at sladderen går noe saktere. Mye kunne helt klart gjort livet til Sophia bedre, men selv ville hun vært fornøyd om den konstante summingen i hodet hennes avtok. Etter en wicca-seremoni gikk feil ble summingen til stemmer. Sophia forsøker å løse gåten om en slektning som ble henrettet for å være heks under hekseforfølgelsene i Salem i 1692. Var hun virkelig en heks? Om hun var det, kan det da stemme at Sophia selv har ukjente krefter? På utestedet Flesh møter hun Charles, som viser seg å være en blanding av Cruor (vampyr) og Strigoi (shape shifters/ en som kan skifte fra å være menneske til dyr), det er duket for en romanse og kamp om liv og død. Vi blir også kjent med andre overnaturlige vesner, Ankou – som er som skumle alver, og Chibold som ser ut som små barn.


Forfatter: Rebecca Hamilton

Tittel: The forever girl: Sophia's journey (Forever girl #1) (2012)

Trivialia: Neste bok kommer i begynnelsen av 2013.

I et nøtteskall:
70 % True Blood og 30 % Charmed. Føles som resirkulering.

 Favorittutdrag:
"Gifts always made me feel like I needed to do something nice in return, and I could never figure out what."

"My fingertips scanned the words as I read, releasing the book's essence into the air. Having studied old texts, I knew this scent – vanilla, anisole, and sweet almond – wafted from the pages because the paper was fabricated from ground wood. I inhaled with a smile. Books often made better company than people".

"Immortality is not an escape from death. It's an accumulation of loss".

"How could the Maltorim know so much about science, and still be blind to basic scientific truths? Had no one told them correlation doesn't equal causation?" – Denne fikk meg til å le, fordi det var noe av det vanligste vi gjentok under studietiden.
Tanker i ettertid:
Det er ikke en dårlig bok, den er velskrevet – men oppleves ikke som særlig original. Handlingen er heller ikke spesielt spennende. Jeg forstår at dette er en del av en triologi og at den første boken er viet til å gi hovedpersonens bakgrunnshistorie, men likevel. Det virker som noen har sett et par sesonger True Blood og byttet ut Sookie med heksen Sophia. Denne boken kan faktisk bli bedre som film, hvis filmskaperen fyller inn litt og klarer å øke spenningsnivået.

Anbefales: De som er spesielt fascinert av historier om det overnaturlige.

Karakter: D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS