onsdag 25. juli 2012

Leseglede - Baards Petiter

 Min kollega, Baard, skriver Petiter. Om du ikke vet hva en petit er, er ikke det så rart, de har blitt sjeldnere og sjeldnere i avisen - nå er det vel snart bare Klassekampen som har, og av dere fire som leser min blogg er det ikke så mange som leser Klassekampen. Så etter mye utenomsnakk skal jeg forklare; en petit er litt som et kåseri, bare at det alltid er skriftlig og betydelig kortere i format. Baard skriver noen riktig gode noen. Det er litt som å lese Erlend Loe på sitt beste. Jeg anbefaler at du tar turen innom siden hans, Baards Petiter

Her er et utdrag, så du vet hva du begir deg ut på; Takk som smør
"Man blir liksom litt puslete politisk av å ha vokst opp i betryggende avstand fra krigen og aldri ha opplevd rasjonering på annet enn smågodt på lørdagskveldene. For å øke troverdigheten kan man selvsagt forsøke å synge med høy røst “Opp, alle jordens bundne treller, opp, I som sulten knuget har”, men jeg syns liksom ikke at det pleier å bli noe sving på det heller. 
Det var derfor på høy tid at Norge endelig fikk oppleve en krise som gjør at man kan heve sin røst og si at nå har jeg endelig fått en erfaring som kan brukes til noe. Her forleden kom jeg for eksempel inn på Kiwi-butikken på Høvik og så nesten med en gang at det bare var en enkelt pakke med “Bremykt” igjen i hyllen. Jeg sto i den smale passasjen som er mellom melkedisken og eggskapene. 
Alle dere som handler på Kiwi på Høvik vet sikkert hvor trangt det er akkurat der. Det er slett ikke mulig å passere en voksen mann med en stor handlevogn på dette stedet. Man kan selvsagt prøve å løpe rundt hele butikken å angripe fra en annen kant, men da tror jeg at det vil være for sent. Jeg merket straks at en dame begynte å puste tungt bak ryggen min. Hun var det jeg vil kalle en fullrigger. Det vil si store mengder kvinne innpakket i pels og den selvfølgelige omgang med nedarvet velstand som gir en ikke ubetydelig selvtillit og slagkraft i det avgjørende øyeblikk."

resten av Takk som smør, kan du lese på  Baards Petiter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS