torsdag 3. mai 2012

H.Uri - Honningtunger

Hvorfor gidder du lese en Helene Uri bok til nå, du som ga Kjerringer en C-, lurer du kanskje nå. Den var gratis? Svarer jeg, og hører selv at det ikke er en særlig god grunn...


Forfatter: Helene Uri

Tittel: Honningtunger (2002)

I et nøtteskall: Symøtereferat fra tidenes minst sannsynlige sammensetning av kvinner.

Favorittutdrag:
"- spray i vesken. Det har jeg, sier Eva.
- Det hjeper ikke, sier Tamara.
- Gjør det ikke, sier Liss. - Selvforsvarskurs da?
- Joda, men min oppfinnelse er mye bedre. Se for dere en gummipropp. Og montert på denne proppen er det et slags barberblad, det vil si, det er ikke skarpt på sidene, bare i enden. Der er det til gjengjeld sylskarpt.
- Å herregud, Tamara! sier Liss.
-Og denne beskyttelsesproppen fås komplett med innføringsylse og det hele. Kvinnen sier nei, hun hyler, prøver å løpe sin vei, skriker. Ingen hører henne. Mannen tvinger henne ned, river av henne klærne, åpner buksene sine og trenger inn i henne med stor kraft. Hvorpå han blir spaltet i to på langs."

"- Jeg liker ikke svulstigheter, begynner Liss.
Å joda, tenker Eva. Du elsker svulstigheter, dårlige filmer og bøker det er 74 av i samme serie. Men jeg liker deg for det".

Tanker i ettertid: 
 Don't judge a book by its cover, med mindre Helene Uri har skrevet boka. Da kan du regne med at alle som er vakre er slemme og alle som er grå mus er veldig talentfulle. Litt Gert Nygårdshaug i revers - der de vakre er snille, og de feite Amerikanske gringosene er akkurat like slemme som de er stygge. Det hele er litt som Coldplay - how many ways can I sing my one song. Uri har skrevet denne boka mange ganger før og mangler ofte plott utover "overraskelsen" at folk ikke er det man tror ut i fra førsteinntrykket. Skal du lese en Helene Uri bok, les De beste i blandt oss, Honningtunger kan du spare deg for.

Anbefales: kvinner som hater menn...og katter.

Karakter: årets første E

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS