torsdag 8. september 2011

J.Harstad - Darlah

Trekkes litt mot litteratur for ungdom om dagen, tror det er fordi det byr på spenning uten nødvendigvis å være krim - samtidig som det er mer lettlest en European Council rapporter og David Foster Wallace, som jeg liker veldig godt, men har en begrenset stamina på. Johan Harstad er forøvrig en av mine absolutte favoritter i norsk litteratur.Forfatter: Johan Harstad

Tittel: Darlah, 172 timer på månen (2009)

I et nøtteskall: NASA arrangerer et internasjonalt lotteri der 3 ungdommer får muligheten til å vinne en tur til månen. Dette er ment som et PR-stunt for å vekke interessen rundt måneferd og skaffe sponsorer. Det er imidlertid ikke manglende pengestøtte som har gjort at vi ikke har vært på månen de siste årene, for på månen kan ingen høre deg skrike. Spenning for kidsa.

Favoritt-utdrag:
eh, egentlig ingen - noe jeg er ganske overrasket over, siden Harstad stort sett har spennende poeng.

Tanker i ettertid: Hvis dette koker ned til at man som foreldre ikke skal trosse tenåringen sin, bevises det til gangs. Brageprisen har den jammenmeg rasket med seg og. Darlah er Johan Harstad light. Den har mange av de samme trekkene og temaene som Harstads beste bøker, men ser ut til å ha byttet substans for spenning.

Anbefales: Jeg kan tenke meg at denne boken kan være en fin introduksjon til det å lese skjønnlitteratur for noen i alderen 13-16. Eventuelt, hvis du som meg, er litt over gjennomsnittet begeistret for Harstad.

Karakter: meh - C.

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

 
BLOG DESIGN BY DESIGNER BLOGS